the latest

AVANCE DE LA 7ª EDICIÓN DEL BCN FILM FEST - WIM WENDERS RECIBIRÁ EL PREMIO DE HONOR

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que aquest any se celebra del 20 al 28 d'abril als Cinemes Verdi de Barcelona com a seu principal, ha presentat aquest matí el cartell oficial de la 7a edició i les primeres novetats confirmades de la programació. L´acte ha estat presentat per la directora del BCN FILM FEST, la periodista i crítica de cinema Conxita Casanovas.

 

"Seguim avançant a velocitat de creuer. La bona valoració i resultats de la darrera edició ens dóna impuls per a seguir endavant amb el nostre projecte de crear nous públics i seguir creixent en número d'espectadors, cara a una setena edició que ja va agafant un bon perfilDesprés de diverses edicions titàniques, lluitant contra els elements, ara que sembla que el públic desperta, hem d'aprofitar l'onada i plantejar un festival motivador. Arribar a tota aquella gent que vol ampliar cultura i estirar el fil cinematogràfic continua sent el nostre gran objectiu", comenta Conxita Casanovas.
 
Aquest any el festival ret homenatge a Wim Wenders, cineasta essencial del cinema contemporani, que rebrà el Premi d'Honor. A més, el BCN FILM FEST dedica la Secció d'Imprescindibles al treball de l'artista alemany amb una retrospectiva que, en col·laboració amb la Fundació Wim Wenders, recull els seus treballs més representatius, entre els quals hi ha “Paris, Texas”, “Buena Vista Social Club” o ”Pina”, entre d'altres. El lliurament del premi tindrà lloc el 20 d'abril durant la gala de la inauguració del festival.
 

"En aquesta edició, tornarem a tenir, combinant amb el nostre talent, visites de figures internacionals de gran renom i  relleu que ens posen focus. Ens fa molt feliços anunciar que aquest any el festival té com a imatge a un dels directors europeus més emblemàtics i reconeguts, Wim Wenders, un cineasta, admirat i premiat, que simbolitza un esperit de recerca constant. La seva inspiradora filmografia, que ha connectat el cinema amb la música, la literatura, la fotografia o la dansa,  ens servirà aquest any de navegador. És en aquest aspecte, que el cinema de Wim Wenders, tan polièdric i en permanent renovació, ens va com anell al dit i entronca amb un BCN FILM FEST ferm en la seva intenció de millorar i de ser útil a la indústria cinematogràfica reforçant la imatge de Barcelona", afegeix Casanovas.

 

SICA dirigida per Carla Subirana serà l'encarregada de clausurar el festival. La pel·lícula seleccionada pel Festival de Cinema de Berlín es un coming-of-age rodat a la Costa da Morte i protagonitzada per Thais García Blanco en el paper d'una jove de 14 anys que espera que la mar li retorni el cos del seu pare pescador i Núria Prims (“Incerta glòria”).

 

 

CARTELL OFICIAL
 
El cartell del BCN FILM FEST 2023 ret homenatge a Wim Wenders, un director que ha marcat diferents generacions d'aficionats al cinema i que entra en aquest grup d'artistes únics que han aconseguit contagiar l'amor pel cinema amb les seves pel·lícules. Wenders és, en definitiva, un dels directors amb la capacitat i el poder de crear i formar nous cinèfils. Això es podrà comprovar i gaudir al BCN FILM FEST, que oferirà una selecció de la seva obra més representativa. Per aquest motiu, el cartell del festival està inspirat en la seva pel·lícula més emblemàtica, “Paris, Texas”, un dels films que molta gent recorda el moment i el lloc on el va veure per primera vegada. La imatge de Nastassja Kinski que es pren com a referència al cartell, dissenyat per Joel B. García, és un moment mític de la història del cinema i que simbolitza la carrera del nostre protagonista, Wim Wenders

 


 

Entrevistas